Resepti
Tämän keiton tein ensimmäisen kerran kesätöissä ollessa hieman toisella reseptillä. Sen jälkeen tätä tuli tehdyksi silloin tällöin, mutta aina kuitenkin lasten syntymän yhteydessä. Pitkä polveileva perinne tällä siis on…
4 Perunaa
1pkt Keittojuureksia
1 Paprika
400g Jauhelihaa
1 Viherpippurikoskenlaskija
1pss Persilja
1 Lihaliemikuutio
4-6 Valkosipulinkynttä
Mausteita sekä suolaa
Laita ~4l kattilaan vajaa litra vettä lämpiämään, sinne lihaliemikuutio
Laita paistinpannuun öljyä lämpiämään jauhelihan ruskistusta varten
Pilko keittojuurekset veteen
Sopivassa vaiheessa laita jauheliha pannulle, mausta
Kuori perunat, lohko veteen
Kuori valkosipulinkynnet ja pilko sekaan
Kaada jauheliha pannulta kattilaan
Poista paprikasta kanta+siemenet, suikaloi kattilaan
Nypi sulatejuusto sekaan
Anna kypsyä, kunnes juurekset, perunat sopivia
Silppua persilja sekaan
Nauti
Ainekset maksavat yhteensä n. 10 €, yhdelle ihmiselle riittää viikoksi, usealle lyhyemmäksi aikaa.
Omat muunnelmat ovat täysin sallittuja! Itse olen lisännyt tähän esim. fenkolia, auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä sekä tomaattimurskaa.
Toimii myös, jos lihan korvaa kalalla, lihaliemen kasvisliemellä ja persiljan tillillä.
© Jyrki Wahlstedt 2016